A dél-koreai Lotte Advanced Materials duplájára bővíti ipari műanyag alapanyagokat gyártó üzemét a Tatabánya-Környe Ipari Parkban. A beruházással közel ötven új munkahelyet teremtenek.

A négymilliárd forint értékű beruházás 2017 végére készül el. A társaság jelenleg egy 30 ezer négyzetméteres telken hétezer négyzetméteres csarnokban termel, a mostani fejlesztéssel egy nyolcezer négyzetméteres üzemet építenek fel egy újonnan vásárolt, 28 ezer négyzetméteres területen – mondta el Jungchul Jeong, a Lotte ügyvezető igazgatója.

A vállalat egy 250 kilométer sugarú körben látja el partnereit műanyagok készítéséhez használható granulátummal. A megrendelések az autóiparból és az elektronikai iparból érkeznek, az autóipar aránya 55 százalék. A Lotte Advanced Materials a műszaki műanyag alapanyagok területén piacvezető Európában, évente ötvenezer tonna granulátumot állítanak elő.

Jelenlegi csarnokukban hat gépsorral dolgoznak, az új csarnokba első lépcsőként három gyártósort telepítenek, a világon létező legkorszerűbb technológiákat alkalmazva. A vállalat jelenleg közel száz embernek ad munkát főállásban, létszámuk a bővítés után meghaladhatja a 150 főt. Az üzemben kölcsönzött munkaerőt is alkalmaznak, létszámuk a főállásúak negyede.

A társaság 2015-ben 26 milliárd forint árbevételt ért el, ebből 24 milliárd forint külföldi értékesítésből származott. A vállalatot 2011-ben a Samsung alapította Tatabányán, majd a Samsung Chemical csoport és a LOTTE cégcsoport összeolvadt világszerte, így a LOTTE  2016 májusában vette át az üzemet.

A Lotte cégcsoport 50 éves múltra visszatekintő dél-koreai cég, élelmiszeriparral, vegyiparral és turizmussal foglalkoznak, több mint 20 országban vannak jelen. Az ázsiai ország ötödik legnagyobb cégcsoportjának számítanak, Dél-Koreában 180 ezer embert foglalkoztatnak, több mint 12 ezer üzlethelyiséggel rendelkeznek. (MTI)