Az Európai Parlament bizottságai a dízelbotránnyal, az EU finanszírozásának jövőjével, a migrációval és a NATO-csúccsal foglalkoznak, a frakciók a jövő heti plenáris ülést készítik elő.

Dízelbotrány

A gépjárműiparban alkalmazott kibocsátásméréssel foglalkozó vizsgálóbizottság hétfőn Janez Potočnik és Antonio Tajani környezetvédelemért, illetve iparért felelős volt uniós biztosokkal egyeztet.

Az EU finanszírozásának jövője

Az EU finanszírozásának jövőjéről egyeztetnek az EP-képviselők a tagállamok parlamenti képviselőivel szerdán és csütörtökön Brüsszelben. A kétnapos konferencián Martin Schulz EP-elnök, Jean-Claude Juncker, a Bizottság elnöke és Mario Monti is részt vesz, aki az uniós költségvetés finanszírozásának megújításán dolgozó munkacsoportot vezeti.

A NATO csúcstalálkozó eredményei

Az EP biztonságért és védelemért felelős albizottsága és NATO-delegációja hétfőn vitatja meg a legutóbbi varsói NATO-csúcs eredményeit.

Menekültügy: közös uniós politika?

Egy, a menekültek letelepedésére vonatkozó közös uniós politika lehetőségéről egyeztet az állampolgári jogi szakbizottság csütörtökön. Az EP-képviselők a Nemzetközi Menekültügyi Bizottság tevékenységéről is vitáznak a szervezet elnökével, David Miliband volt brit külügyminiszterrel. David Miliband Martin Schulz elnökkel is találkozik a nap folyamán.

Frakciómunka

A frakciók a jövő heti plenáris ülést készítik elő, amelyen Jean-Claude Juncker bizottsági elnök megtartja évértékelő beszédét és beszél az unió jövőjéről.