Anna Dello Russo stílusikon és divatszakértő nyitja meg az idei a Budapest Fashion & Tech Summitot – közölte a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ).

November 30. és december 1. között online rendezik meg a divatszakmai párbeszédeknek helyet adó Budapest Fashion & Tech Summit nemzetközi konferenciát. A szakmai fórum célja, hogy Budapest felkerüljön a fenntartható divatfővárosok palettájára és iránymutató szerepet töltsön be egy környezettudatosabb közép-európai régió kialakításában.

A konferencián olyan, a divatipart érintő kérdések kerülnek előtérbe, mint a fenntarthatóság, a technológiai innovációk, a járványhelyzet divatiparra gyakorolt hatásai, valamint az üzleti modellek változásai. A szakmai fórumon az érdeklődők ingyenesen hallgathatnak előadásokat a szakma elismert szereplőitől, akik többek között Ausztriából, Szlovákiából, Ukrajnából, Szlovéniából, Franciaországból, Olaszországból, Nigériából és az Egyesült Államokból vesznek részt az eseményen.

Az előadók között olyan elismert nevek szerepelnek Anna Dello Russo, a Condé Nast Italia korábbi munkatársa és a Vogue Japan szerkesztője mellett, mint Luceny Fofana, a Burberry marketingigazgatója, valamint Stefan Siegel, a kortárs és kezdő tervezőkre nagy hangsúlyt fektető Not Just a Label oldal alapítója.

A harmadik alkalommal megszervezett konferencia a Budapest Fashion & Tech Summit közösségi oldalán lesz követhető.

(Forrás: MTI, fotó: Anna Dello Russo Instagram)