A fenntartható energiaellátás és zöldenergia tematikában hirdetett nemzetközi versenyt startup vállalkozások számára a KIC InnoEnergy. A hazai eseményen legjobban szereplő két magyar cég automatikusan bejut a fináléba.

A három legjobbnak ítélt startup összesen közel hatmillió forintnyi pénzdíjat, illetve egyenként közel 50 millió forint értékű úgynevezett akcelerátor programban való részvételi lehetőséget nyer. Ennek részeként részben további készpénzhez, részben üzletfejlesztést támogató, nemzetközi mentori szolgáltatáshoz jutnak – tájékoztatta az MTI-t a magyarországi elődöntő lebonyolítója, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft..

A verseny döntőjét 2016. szeptember 20-án tartják Varsóban, a budapesti elődöntőt június 27-én rendezik meg. A hazai eseményen legjobban szereplő két magyar startup automatikusan bejut a fináléba. A nevezéseket 12 országból – Bulgáriából, Romániából, Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Horvátországból, Litvániából, Lettországból, Észtországból, Lengyelországból és Görögországból, június 10-ig várják – olvasható a közleményben. 

A versenyt szervező KIC InnoEnergy multinacionális, energiaipari vállalatok, egyetemek és kutatóközpontok közreműködésének köszönhetően létrejött európai szervezet, amelynek célja, hogy elősegítse az innovációt a fenntartható energia területén, az ipar, a kutatás-fejlesztés és felsőoktatás együttműködésének serkentésével. (MTI)