Mikro- és kisvállalkozások kategóriában a ForArea, a közép- és nagyvállalkozások között az E.ON Hungária, míg a közszféra szervezetei közül pedig a Heves Megyei Kormányhivatal kapott elismerést, mint felelős foglalkoztató.

Idén első alkalommal adták át Az év felelős foglalkoztatója elismeréseket mikro- és kisvállalkozások, közép- és nagyvállalkozások, illetve a közszféra szervezetei számára. Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Nonprofit Kft. (OFA) tájékoztatása szerint a pályázat célja a felelős foglalkoztatói szemlélet népszerűsítése, a jó gyakorlatok bemutatása és elismerése.

Az elismerést a mikro- és kisvállalkozások kategóriában a ForArea Gazdaságfejlesztő Kft., közép- és nagyvállalkozások kategóriában az E.ON Hungária Zrt., a közszféra szervezetei közül pedig a Heves Megyei Kormányhivatal nyerte el pályázatával. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szakképzési különdíjat ajánlott fel, amelynek a nyertese a Nestlé Hungária Kft. lett.

Pákozdi Szabolcs, az OFA Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint a munkaerő megtartásához szükségesek azok az intézkedések, melyek elősegítik a dolgozók elkötelezettségét, a dolgozói lojalitást. A vállalkozásoknak ki kell alakítaniuk azt a szemléletmódot önkéntes tevékenységekkel, ami túlmutat a jogszabályi előírások területén. Bihall Tamás, a MKIK alelnöke a pályázatok értékelésekor elmondta, hogy a felelősen gondolkodó vállalatoknál a képzés és a szakképzés is kiemelt fókuszban van, ezzel hozzájárul az egyén tudásának növeléséhez és ahhoz, hogy a vállalatnál karrierút álljon előtte. (MTI)