Korszakváltás előtt áll az emberiség, és ez az átalakulás, amelynek a mesterséges intelligencia, a kiterjesztett valóság, a dolgok internete a motorja, már jövőre érezteti hatását – írja elemzésében a Dell Technologies és az Institute for the Future.

A Dell Technologies szerint a következő években a mesterséges intelligencia már nem csupán az adatok szelektálását segíti, hanem a felhasználásban is változásokat fog hozni.

Részt vesz majd az adatalapú, gondolkodást igénylő feladatok ellátásában, csökkentve a felméréssel, megbeszéléssel, forgatókönyv-tervezéssel és az innováció tesztelésével töltött időt, így szabad teret ad az embereknek a döntéshozatalhoz – írja a Computerworld.

Bár egyes munkahelyek megszűnnek, szükség lesz a mesterséges intelligencia tanításával és finomhangolásával foglalkozó informatikusokra.

Szakemberek fogják megadni a jó és rossz üzleti eredmények paramétereit, határozzák meg a részvételi szabályokat vagy definiálják a jutalom fogalmát.
Okostárgyak vesznek majd körül minket mindenhol, és általuk okosabban élhetjük az életünket. Az emberek a minket körülvevő technológia digitális karmestereivé válhatunk, a technológiát önmagunk kiterjesztéseként használhatjuk.

A Dell Technologies Digital Transformation Index szerint a közép- és nagyvállalatok vezetőinek 45 százaléka gondolja, hogy a vállalatuk a következő öt éven belül elavulttá válhat, és 78 százalékuk tekinti a startupokat üzleti fenyegetésnek.

Még fontosabbá válik az ügyfélélmény. Az ügyfelek jobb megértésében segíteni fognak a prediktív elemzések, a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia.