Távozik a Windows-főnök a Microsofttól. Terry Myerson, a szoftvergyártó óriás Windows and Devices Group részlegének ügyvezető alelnöke 21 év után hagyja ott a vállalatot.

A távozás híre meglepetésként érte az informatikai szakmát, és komoly átszervezést indíthat el a Microsoftnál. Satya Nadella, a vállalat vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy az elkövetkezendő hónapokban együtt fognak dolgozni Myersonnal a zökkenőmentes átalakulás érdekében – írja a Computerworld.

Terry Myerson a LinkedInen közzétett bejegyzésében megadja távozásának az okát: 18 éves kora óta folyamatosan dolgozik, a sok utazás miatt előfordult, hogy nem tudott részt venni gyermekei születésnapi ünnepségén, így szünetre, pihenésre van szüksége.

A posztja utóiratában ezt írja Myerson: „Épp most szerkesztem ezt a bejegyzést. Bill Gates mellett ülök az utolsó meetingemen. A beszélgetés okos, tartalmas és eleven. Mindketten diétás kólát iszunk, csakúgy mint a 21 évvel ezelőtti első találkozónkon. Remek lezárása a Microsoftnál eltöltött több mint két évtizednek.”