Az idei év legerősebb és minden idők harmadik legerősebb utasforgalmát produkálta júniusban a Debrecen Airport.

Júniusban 11 százalékkal többen, 30 960-an vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a debrecenit. Az előző év azonos időszakának utasforgalmához képest ez újabb rekord a repülőtér 87 éves történelmében – írja a Turizmus.com.

„A Debrecen Airport első féléves utasforgalmát egyértelműen a légitársasági partnereinknek, első sorban a Wizz Airnek és a Lufthansa utasforgalmának köszönhetjük” – mondta Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója.

Március végétől már hét európai és izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek.

Az ukrán állampolgárok számára június 11-én életbe lépett EU-s vízummentesség kedvezően hat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomnak és a charterjáratoknak is.

Tamás László abban bízik, hogy a kárpátaljaiak számára is Debrecen lesz a régiót kiszolgáló repülőtér. Ezzel tovább nő a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma, illetve. a régió szállodáinak kihasználtsága is.

A nyári hónapokban több mint 100 ezer utast várnak a Debrecen Airporton. Várhatóan a legerősebb hét a Campus Fesztivál idején lesz, július közepén.