Az Otokar Vectio C típusú, 29 férőhelyes midibuszt teszteli a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) június 16. és 19. között a 16-os busz vonalán – tájékoztatott a BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A midibusz 9,3 méter hosszú, 300 lóerős Cummins motorral és ZF Ecolife váltóval is felszerelt jármű, amely 29 ülő, 18 álló és egy kerekesszékes utas szállítására alkalmas. A tesztjármű a menetrenden felül közlekedik majd és ingyenesen használhatják az utasok.

A BKV és a BKK a tesztelésekkel a járműgyártás fejlesztését támogatja – írták.

Májusban a Mercedes és az MAN legmodernebb csuklós elektromos városi autóbuszait tesztelték a 7-es és a 8E vonalon. Márciusban pedig egy Solaris gyártmányú, hidrogénhajtású autóbuszt teszteltek a 105-ös busz vonalán.

A közlekedésszervező – a szükséges anyagi források rendelkezésre állása esetén – újabb ötvenegy alacsonypadlós, akadálymentesített, klímával felszerelt, modern villamossal is korszerűsítheti a fővárosi járműparkot – jelezték.

A közösségi közlekedés, valamint az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése 2022-ben is hangsúlyos szerepet kap. Az elmúlt években indított jelentős járműparkfejlesztés rengeteget javított a fővárosi közösségi közlekedés színvonalán – olvasható a közleményben.

(Forrás: MTI, fotó: Otokar)