Csőtörés után csapnivaló felújítási munkát végzett a cég. A Budapesti Békéltető Testület eljárása után a panaszos százezer forintot kapott vissza.

A fogyasztó közvetlenül egy csőtörés után megrendelte fürdőszobája helyreállítási munkálatait, a vállalkozóra egy „víz-fűtés-dugulás gyorssszervizt” hirdető szórólapon bukkant. Az ingyenes kiszállás és nyugdíjas kedvezmény ellenére 350 ezer forintos árat közöltek vele amunka elvégzését követően.

Később azt tapasztalta, hogy a gipszkartonra felragasztott csempe kézzel is leválasztható volt. Azokat egy egyszerű furnérlemezre helyezték fel, amely az új szerelvényeket el sem bírta. A panaszos a hiányos munkát családja segítésével fejezte be, ami további 160 ezer forintos költséggel járt.

Ugyanakkor a vállalkozóval végül a Budapesti Békéltető Testület eljárásának köszönhetően megegyezett a fogyasztó, a hibás teljesítés miatt 100 ezer forintot fizetett vissza a cég.

Tovább is van…

A KamaraOnline sorozatban mutatja be, hogy az idei első félévben milyen tipikus panaszokkal fordultak a Budapesti Békéltető Testülethez, és az ügyek hogyan oldódtak meg. Ízelítőül néhány eset:

Elengedte a 200 ezres tartozást a követeléskezelő: Több mint kétszázezres tartozást engedett el egy követeléskezelő cég; egy másik ügyben egy mozgássérült parkolási problémáján enyhítettek.

Rémálom nyaralás Törökországban: A törökországi utazás alatt elszenvedett jelentős kellemetlenségek miatt 80 ezer forintot fizetett vissza az utazási iroda.

Visszaadták a 80 ezret a hibás szemvizsgálat miatt: Egy optikai szaküzlet 84 ezer forintot fizetett vissza, mert rosszul végezték el a szemvizsgálatot.

Visszavásárolta a cég a hibás használt autót: Több mint 1 millió forintért…