Csokoládégyárat épít a Vadász márkanevű termékeket gyártó Árklub Kft. Bátonyterenyén 8,3 milliárd forintos beruházással, melyet 3,3 milliárdos kormánytámogatás segít. A gyár 2019 végén kezdi meg működését, és 150 embernek ad munkát a Nógrád megyei városban.

Az Árklub Kft. 1994-ben alakult meg családi vállalkozásként, és minden évben nyereséggel üzemeltek, Vadász márkanéven 67 termékük van a piacon, minden szezonra gyártanak termékeket – ismertette sajtótájékoztatóján Tóth Csaba, a társaság kereskedelmi és marketingigazgatója. A bátonyterenyei lesz az Árklub első gyára, eddig bérgyártásban működtek, így ezzel a legnagyobb probléma, a gyártókapacitás hiánya oldódik meg. 

A beruházás első ütemében 15 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot építenek Bátonyterenyén idén év végére. Jövő év elején érkeznek a gépek, a tervek szerint fél évet vesz igénybe a technológia beüzemelése, ezt követően indulnak a próbagyártások, és 2019 végére tervezik az üzemszerű működést. A termékek túlnyomó részét Bátonyterenyén gyártják majd. (MTI)