Sokan érdeklődnek a bankoknál az új otthonteremtési támogatás 10 plusz 10 millió forintos változata iránt, az új lakások alacsony száma miatt ugyanakkor szerződést egyelőre kevesen kötnek.

Rengetegen érdeklődnek a bankoknál a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) új lehetőségeiről, de a jogszabályváltozások és az új építésű lakások kis száma miatt egyelőre kevesen igényelték a támogatást – írja a Magyar Idők

A pénzintézetek tapasztalata szerint jelentős az érdeklődők és a végül igénylést is benyújtók száma közötti eltérés, ami azzal is magyarázható, hogy a legtöbben az új lakásra kapható (10 plusz 10 milliós) konstrukció iránt érdeklődnek, az új ingatlanok esetében pedig természetesen eltolódik az igénylés tényleges benyújtása, mert jelentős átfutási időt jelent az építkezés lebonyolítása.

A bankok a lapnak arról számoltak be, hogy eddig főként a már háromgyerekes családok érdeklődnek a lehetőség iránt. A nagy többség elsősorban a háromgyerekeseknek szánt új lakáshoz adható 10 plusz 10 milliós lehetőségről kérdezősködik, ugyanakkor sokan megvárták a napokban megjelent új kormányrendeletet.