A V2X technológia piacvezetője, a Commsignia Inc. következő körös finanszírozást vont be a közép-kelet-európai régióban aktív, korai fázisú befektetők, az OTP-Day One Magvető Alap és a Credo Ventures vezetésével.

A Commsignia megoldása a járművek és környezetük közötti vezeték nélküli kommunikációt és együttműködést segíti úgynevezett „Vehicle-to-Everything” (V2X) technológiával.

A menedzsment már számos vezető autógyártó céggel épített ki partnerséget, és a legtöbb amerikai és európai okosváros bevezetésben aktívan részt vesz.

A Commsignia Kft.-t, amely 100 százalékban az amerikai cég leányvállalata, három magyar alapító hozta létre, akik mindannyian elismert kutatók és autóipari szakértők. Kovács József, Virág László és Takács András jelenleg egy mérnökcsapatot igazgatnak Budapesten, miközben már négy kontinensen, 15 országban menedzselik az ügyfélkapcsolatokat és a projekteket.

A frissen bevont tőkét elsősorban csapatbővítésre és a világ meghatározó autóipari régióiban új lokációk megnyitására szeretnénk felhasználni – mondja Kovács József, a Commsignia ügyvezetője és társalapítója.

„Tavaly óta a piaci lehetőségek megduplázódtak, és az önvezető autók színre lépésével mi is erősödő globális keresletet tapasztalunk az átfogó V2X megoldások iránt. Azt gondoljuk, hogy egyre többekhez kell eljutnia a biztonságosabb közlekedés lehetőségének, ezért olyan termékeken dolgozunk, amelyek a meglévő járművek, a gyalogosok, sőt még a drónok számára is könnyen hozzáférhetővé teszik a Commsignia V2X megoldásait” – mondja Kovács József.

A gyorsabb terjeszkedés a cég számára megkönnyíti a következő körös tőkebevonást, amelyet már az Egyesült Államokban terveznek, ahol jelenleg előrehaladott tárgyalások folynak neves kockázati tőke befektetőkkel.

„Reméljük, hogy a tőkén túl értékes iparági tapasztalatunkkal, kapcsolatrendszerünkkel, továbbá befektetői szemléletünkkel is hozzájárulhatunk a cég jövőbeli sikeréhez, és lehetőség nyílik az önvezető autó piacon működő startupjaink közötti esetleges szinergiák kihasználására” – nyilatkozta Kákosy Csaba, a Day One Capital Zrt. ügyvezető partnere az új befektetés kapcsán.

„Örülünk, hogy második magyarországi befektetésünkként a Commsigniát üdvözölhetjük – közölte Andrej Kiska, a Credo Ventures partnere” „Nagyon képzett csapat, a legújabb technológiát kínálják Közép-Európa legmeghatározóbb szektora, az autóipar számára, amelynek köszönhetően az okosautók (connected cars) lassanként mindennapjaink részévé válnak.”