A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevében személyes adatokat, illetve nagyobb összegek átutalását kérő csaló e-mailekre figyelmeztet a jegybank, amely mindenkitől azt kéri: minden esetben utasítsa vissza az ilyen megkereséseket.

Az utóbbi időben előtérbe kerülnek azok a csalárd elektronikus levél alapú kísérletek, amikor az MNB nevével visszaélve kívánnak az e-mail címzettjétől személyes adatokat elkérni, vagy nagyobb összeg átutalására rávenni – figyelmeztet közleményében a jegybank. Hangsúlyozzák, hogy az MNB soha nem kér az ügyféltől személyes adatokat vagy nagyobb összeg átutalását elektronikus levélben.

Mindenkitől azt kérik, hogy ha személyes adatainak megadására szólítják fel, vagy átutalást kérnek tőle egy megadott számlaszámra, akkor azt minden esetben utasítsa vissza. Aki pedig úgy véli, személyes adatai illetéktelenek birtokába jutottak, vagy a jegybank nevével visszaélő e-mailt kapott, minden esetben azonnal értesítse az MNB-t az info@mnb.hu címen vagy a +36 (1) 428 2600 telefonszámon – olvasható a felhívásban. (MTI)