Hogyan javíthatnak a szolgáltatáson? – kérdezte a Twitter vezérigazgatója. A legtöbben egy szerkesztő és egy könyvjelző gombot kértek a tweetek módosításához, illetve megjelöléséhez.

Mi az a legfontosabb dolog, amit szeretne látni újdonságként a Twitterben 2017-ben, kérdezte meg a Twitter vezérigazgatója, Jack Dorsey a közösségi szolgáltatás használóitól – írja a computerworld.hu.

Dorsey tweetjében elismerte, hogy Brian Chesky, az Airbnb vezérigazgatójának a példáját követi, aki hasonló közvélemény-kutatást tartott. A Twitter esetében azonban nagyobbnak tűnik a tét, mivel a közösségi szolgáltatásnak komoly nehézséget okoz az utóbbi időben a felhasználók elvárásainak való megfelelés.

A leggyakoribb kérések között megtalálható egy szerkesztő gomb bevezetése a tweetek módosításához és egy könyvjelző gomb a népszerű tweetek egyszerűbb megtalálásához, valamint a jobb biztonsági és jelentési lehetőségek a zaklatások visszaszorításához.

A szerkesztő gombot Dorsey komolyan figyelembe veendő javaslatnak minősített, ám ez visszaélésekre adhatna lehetőséget. Dorsey korlátozást vezetne be a funkció megvalósításakor, például csupán a helyesírási és a nyelvtani hibák korrigálására lenne lehetőség, vagy a módosítást csak a tweet közzététele utáni korlátozott időtartamban lehetne végrehajtani.

A Twitter vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a javaslatok áttekintése és a megvalósítandó újdonságok kiválasztása hosszabb időt vesz igénybe.