Az Év Szállodája 2017 pályázatra csupán vidéken a 4* full service kategóriában volt elegendő (8 hotel) jelentkező, ezzel szemben a többi kategóriában 3 alatt volt a nevező szállodák száma.

A 2013-ban bevezetett, az Év Szállodája pályázaton 2017-ben csupán vidéken a 4*full service kategóriában volt elegendő (8 hotel) jelentkező – tájékoztatott Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára.

A többi kategóriában „3 alatt volt a nevező szállodák száma”. Emiatt az MSZÉSZ Választmánya januárban kénytelen volt lemondani az Év Szállodája 2017 pályázatot. Erről értesítést kaptak a jelentkezők, a befizetett jelentkezési díjakat visszafizették – írja a Turizmus Online.

Az alacsony jelentkezés okainak megismerésére az MSZÉSZ felmérést végzett tagszállodái körében. Arra a kérdésre, hogy „Miért nem jelentkezett a pályázatra?”, a válaszadók 19,6 százaléka a „munkaerőhiányt”, 37,3 százaléka az „elmaradt felújításokat” jelölte meg.

A pályázat nyerteseinek a Magyar Turisztikai Ügynökség által felajánlott marketing-csomagot az 5-ös skálán a válaszadók 37,3 százaléka 3-asra, 29,4 százaléka 4-esre, 21,6 százaléka pedig 5-ösre értékelte.

Az MSZÉSZ Választmánya úgy döntött, hogy ezentúl 2 évente hirdeti meg az Év Szállodája pályázatot.

(A fotó illusztráció.)