Kacsamájpaté, lecsó, vargányás kacsakolbász, érlelt sajtos tojásosnokedli és kocsonya – csak néhány izgalmas alapanyag az OMV nyári szendvicskollekciójából, amelyet ismét Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes étterem séfje, az OMV VIVA gasztronagykövete tervezett.

Bemutatta második, nyári OMV-szendvicskollekcióját Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes étterem séfje (képünkön), az OMV VIVA gasztronagykövete. A konyhafőnök idén márciustól negyedévente jelentkezik különleges szendvicsekkel a töltőállomáshálózatban. A második kollekcióban június 1-től négy új, prémium szendvics kerül forgalomba kiemelkedő minőségű, nyári alapanyagokkal az ország 65, szendvicseket kínáló OMV VIVA töltőállomásokon. Az legfrissebb széria tagjai – az előző válogatáshoz hasonlóan – szakértői gondossággal összeválogatott, tápláló alapanyagokkal készülnek.

A nyári szendvicsek között szerepel a klasszikus kocsonya sajtos pogácsában, ecetes torma chutney-val, főtt-tojás-karikákkal. Emellett a kínálat része lesz a kacsamájpaté nyári lecsóval, fonott kalácsban, madársalátával, valamint a vargányás kacsakolbász kiflitekercsben, gombapörkölttel, medvehagymás chutney-val. A negyedik, vegetariánus különlegesség az érlelt sajtos tojásos nokedli, cipóban, pirított hagymával, marinált salátával.

„A második szendvicskollekció tervezése során is figyelembe vettük a magyarországi autósok ízlését, a minden várakozást meghaladó mennyiségben megvásárolt első szendvicskollekció tapasztalatait, hogy ismét a legmagasabb szintű gasztronómiát tegyük elérhetővé az utazók számára. Júniustól különleges, újragondolt nyári ízekkel frissítjük a kínálatot” – mondta Palágyi Eszter.

A Palágyi Eszter tervezte első szendvicskollekció tagjai közül több tízezres nagyságrendben vásároltak a töltőállomásokon. A magyarországi autósok kedvence a kacsamájpatés szendvics volt, amely éppen ezért a kínálat része maradt, némileg módosított, nyári ízvilággal. 

„A töltőállomás-hálózatok értékesítésében a minőségi kávé, a helyben készült szendvicsek, illetve az egyéb élelmiszerek egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak. A legnagyobb benzinkútmárkáknál ma már jelentős forgalom keletkezik ezekből a termékekből, a hazai piacon az OMV éppen ezért vezette be elsőként a csúcsgasztronómiát a benzinkutak kínálatába” – hangsúlyozta Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója, a Magyar Ásványolaj Szövetség alelnöke.