2015-ben biztosan, de a korábbi éveket is tekintve egyértelműen a Star Wars – Az ébredő erő a legsikeresebb mozifilm, ami régi és új rajongókat is vonzott.

December 18-án, éjfélkor mutatták be országszerte az új Star Wars filmet. Bartók Anna, a Fórum Hungary marketing és kommunikációs vezetője a KamaraOnline-nak elmondta, hogy felfokozott volt a várakozás a filmmel kapcsolatban. „A Star Wars – Az ébredő erő hatalmas szenzációnak számít. Úgy gondolom, sosem övezte még ekkora várakozás egy sikerfilm bemutatóját , a film rajongói elégedetten távoztak a mozikból. Biztosak lehetünk benne, hogy a film még hónapokig nem fog lekerülni a mozivászonról.”

Az érdeklődés hónapok óta érezhető volt, amit bizonyított a sok promóciós termék és akció is. A mozik például Star Wars menüvel készülnek a nézők fogadására.

Októberben kezdték el a jegyárusítást. A jegyek az IMAX 3D premierre pillanatok alatt, de a többi bemutatóra is rendkívül gyorsan fogytak el. Éjfélkor országszerte 27 ezren nézték a bemutatót.