A párizsi szatirikus hetilap munkatársai ellen elkövetett merénylet után kilenc hónappal is 180 ezer előfizető kíváncsi a meghökkentő karikatúrákra.

A Charlie Hebdo szatirikus hetilapnak 180 ezer előfizetője van, s további 100 ezer példányt adnak el belőle – Franciaországban és külföldön. A 12 halálos áldozatot követelő januári merénylet után hónapokon át a Libération napilap székházában dolgozott a szerkesztőség, a kiadó non-profit társasággá alakult át, s néhány napja új irodákba költözött.

2015. január 7-én két iszlamista merénylő hajtott végre vérengzést a szerkesztőségben, a Mohamed profétát ábrázoló karikatúra miatt állva bosszút. Az addig 30 ezernél kevesebb előfizetőt magáénak tudó hetilapot január 15-én 8 millió példányban vásárolták meg szerte a világban – sok millió eurós extra bevételt biztosítva.

Laurent Sourisseau szerkesztő szerint a Charlie Hebdo elleni verbális támadások azóta sem szűntek meg, szeptemberben például húsz halálos fenyegetést címeztek a karikaturistáknak, akik közül ketten az év végén távoznak a laptól.