A Microsoft megvásárolja az amatőr űrhajósként is ismertté vált Charles Simonyi cégét, az Intentional Software-t.

Az Office fejlesztésében komoly szerepet játszó Charles Simonyi visszatér korábbi munkaadójához, a Microsofthoz. Amikor 2002-ben távozott vezető szoftvermérnöki pozíciójából, létrehozott egy startup céget a programozás egyszerűsítésére. Ezt a vállalatot, az Intentional Software-t vásárolja meg a Microsoft – írja a computerworld.hu.

Simonyi azzal a céllal alapított céget, hogy alkalmazza a célirányos programozást, egy nyelvfüggetlen szoftverfejlesztési módszert, amelyet a Microsoft Research-nél dolgozott ki.

Ezen a területen akar erősíteni a Microsoft, mivel úgy látja, hogy az irodai munka hatékonysága sokkal inkább az együttműködés minőségétől függ, mint a dokumentumkészítéstől.

Az Intentional Software által kifejlesztett kódnak és a cég munkatársainak a segítségével a Microsoft új képességekkel turbózhatja fel irodai programjait.

Simonyi a Microsoftnál eltöltött első időszakában a Microsoft Office csomag fejlesztését felügyelte, most pedig annak előfizetéssel használható utódja, az Office 365 továbbfejlesztéséhez fog hozzájárulni.