Az igazi gyorséttermi guruk imádnák: a Burger King a béke nemzetközi világnapja alkalmából egy közös hamburger készítésére invitálja a McDonald’s-et – de sajnos csak Amerikában.

A fegyverszünet javaslata bejárta az egész világot: a Burger King együttműködne a McDonald’sszal, hogy közösen adjanak el hamburgert, a McWhoppert – írja a Focus.de. A Burger King ezzel a békeajánlattal okozott meglepetést: a béke nemzetközi világnapján a gyorséttermek két közkedvelt szendvicséből, a Big Macből és a Whopperből lenne a McWhopper.

A Burger King egy weboldalt is készített a békeburgernek, amiben kéri a McDonald’-et, hogy 2015. szeptember 21-én áruljanak egy közös hamburgert. Megtervezték a csomagolást és a munkaruhát is. Ennek összesen két akadálya van: az európaiaknak bizony az Egyesült Államokba kell utazni, hogy kipróbálják a szendvicset. A McWhoppert csak Atlantában árulnák, a két cég székhelye között félúton. A másik, ennél sokkal nagyobb probléma, hogy a McDonald’s nem egyezett bele teljesen az együttműködésbe.

„Szívesen vennénk részt egy olyan közös munkában, ami a világot arra készteti, hogy az emberek a béke nemzetközi világnapjáról beszéljenek. Vessünk véget a vitának, marhával.” – írta a Burger King egy nyílt levélben.

A McDonald’s vezérigazgaztója, Steve Easterbrook viszont a McDonald’s Facebook-oldalán meglehetősen szkeptikusan válaszolt: „Jó ötletnek tartjuk, hogy világszerte elérjük a figyelmet, de nem lenne jobb inkább egy jelentősebb globális projektet támogatni?”