A román főváros szállodai szobáit inkább a business-kategória tölti meg, és elenyésző a hétvégékre érkező turisták száma.

Az üzleti céllal érkezők a Cushman & Wakefield Echinox felmérése szerint átlag 1,63 napot töltenek Bukarestben, miközben a  Budapestet választó turista átlag 2,25 napot marad a magyar fővárosban.

Az üzleti céllal érkezők gond nélkül megfizetik a négy- vagy ötcsillagos szállodákat, ezért nem véletlen, hogy Bukarestben ez a kategória jelenti a szálláshelyek háromnegyedét – írja a turizmus.com.

A Cushman & Wakefield Echinox úgy véli, az elkövetkező három évben 10 százalékkal bővül Bukarest szállodai kapacitása, most épül, többek között a Courtyard by Marriott.

A külföldi szállodaipari befektetőket szinte kizárólag Bukarest érdekli, itt a szobák 47 százalékát multinacionális láncok birtokolják, az országos átlag viszont mindössze 7 százalék.

A multik vidéken is terjeszkednek, Nagyszebenben például a szálláshelyek 37,6 százaléka van multinacionális láncok birtokában, Nagyváradon ez az arány 27,3 százalék, míg Kolozsváron 18,9 százalék.