Február 9-11. között a világkonyhákra helyezik a hangsúlyt a Belvárosi Piacon a Töltött Hold Gasztrovíkenden. A rendezvényt először három éve rendezték meg.

Nem csak a „ház” éttermei és termelői várják a látogatókat, hanem vendégkonyhák és séfek érkeznek a közösségi standokra – írja a Turizmus Online.

A vendégek olyan ételeket is kóstolhatnak a Hold utcában, amelyeket a világ bármelyik híres piacán is szívesen fogyasztanak, a sushitól a baokon át a mezzékig és BBQ szendvicsekig.

Japán, tajvani, közel-keleti, mexikói, amerikai, balkáni, olasz ízek várják a látogatókat, s a kóstolgatás már a bejárat előtt elkezdődhet.

A piaci helyek is izgalmas fogásokkal készülnek, a jól ismert kedvencek mellett, mint a pelmenyi, az osztriga, a buja rántott hús vagy a csülök, számos különleges fogás készül.