A Web Summiton, Európa leggyorsabban növekvő technológiai konferenciáján mutatkoznak be november 5-8. között a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány 8. Be Smart versenyének nyertes startupjai.

A Web Summiton az ipar befolyásos szereplői és feltörekvő technológiai startupok gyűlnek össze. A hat évvel ezelőtt csupán 500 résztvevővel induló esemény mostanra 70.000-es létszámúvá nőtte ki magát, így vált mára Európa legismertebb networking eseményévé. A tavalyi Web Summit 25 tematikus alkonferenciájával és 1200 előadójával a világ 170 országából vonzotta a látogatókat.

Ez az első alkalom, hogy a fórumon magyar startupok szervezetten mutatkoznak be. Az öt Be Smart-nyertes vállalkozás egyikét, a Route4U-t a rendezvény szakmai zsűrije beválasztotta azon 50 legjobb közé, akik külön is találkozhatnak a befektetőkkel – mondta Szalai Piroska, a Be Smart versenyt szervező Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

A kereshető és tervezhető akadálymentességi térképet fejlesztő Route4U mellett a magyar standon helyet kapott a Maform innovatív design stúdió, a TMRW® Hotels digitális hotelrendszer, a lokáció alapú kiterjesztett valóság alkalmazást fejlesztő LightMeApp és a Younicorn.io nemzetközi, interaktív startup közösségi oldal.

„A lisszaboni Web Summit magyar standja egy folyamatos építkezés újabb állomása. Lisszabon jelentősége egyre nő a világ nagyvárosai között, s különösen az elkövetkező 10 évben a webbel foglalkozók körében. Az építkezésben fontos szerepe van annak, hogy a BVK-ban nagyon értékes társra találtunk, s elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy tovább segítsük a magyar vállalkozókat, fejlesztőket, webes szakembereket” – mondta Breuer Klára, Magyarország lisszaboni nagykövete.

A BVK és a Magyarország Lisszaboni Nagykövetsége a konferencián való megjelenés mellett egyéb üzletkötési és kapcsolatépítési lehetőségeket is biztosít az öt nyertes startup számára. A vállalkozók november 6-án közel 100 érdeklődő előtt pitchelhettek a nagykövetség által rendezett fogadáson.

A BVK 8. Be Smart versenyének megvalósítását és a nyertesek külföldi bemutatkozásait a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és Budapest Főváros támogatja

A 8. Be Smart verseny nyerteseivel, a fővárosi és a nemzetközi startup ökoszisztéma prominens szereplőivel a november 27-én megrendezésre kerülő Startupok Éjszakáján találkozhatnak az érdeklődők a Bálnában.