Budapesten építette fel egyik globális emberi erőforrás, hr-informatikai szolgáltatóközpontját a SAP szoftvercég, a mintegy 3 milliárd forintos beruházással létrehozott központ dolgozóinak létszáma év végére eléri a százat – jelentette be Ablonczy Balázs, a SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

További kapacitásbővítés mellett döntött az SAP. Ennek értelmében közel 100 fő felvételével számolnak a következő félévben a hazai szoftvercégnél. A növekedést a felhő alapú számítástechnikával foglalkozó, főként nemzetközi piacra dolgozó egységek bővítése jelenti. A felhő alapú tevékenység elindítása ezzel eléri a 3 milliárd forintos beruházási értéket.

A beruházás legnagyobb részét egy globális jelentőségű, felhő informatikai támogató központ létrehozása jelentette, melynek köszönhetően több millió külföldi felhasználót támogatnak a hazai szakértők.

Az SAP Hungary-nél másfél éve indult el masszív létszámnövekedés. Míg 2013-ban 500 fő dolgozott a szoftvercégnél, jelenleg több mint 700 munkatársat foglalkoztatnak budapesti irodáikban.

A létszámbővülés jelentős részét eddig fiatal szakemberek adták. A vállalat minél korábban igyekszik megtalálni a tehetségeket, bár ők is érzik, jelentős a kereslet irántuk. A társaság így nyitott az y-generáció fele. A hagyományos egyetemi együttműködéseken túl olyan programokat is elindítottak, melyekben például több hónapos nemzetközi tanulmányúton, képzésen vehet részt a tehetség, mielőtt elkezdődne az „igazi” munkája.

„Magyarország számára jelentős gazdasági lehetőséget ad a technológia fejlődése, melyben a fiatalok kulcsszerepet játszanak. Ha részt veszünk abban a digitális átalakulásban, amelyre külföldön sokan negyedik ipari forradalomként hivatkoznak, fenntarthatjuk, megnövelhetjük az ország versenyképességét a régióban” – mondta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A jövő évben is folytatódó létszámbővítés miatt elkezdődött egy új SAP-s irodaház felépítése a Graphisoft parkban. Az SAP Hungary Kft. tavaly 19,5 milliárd forint árbevételt ért el, és közel 1400 hazai vállalat használja a cég szoftvereit. A vállalatnál idén ismét növekedést várnak, 21 milliárdos árbevételt terveznek elérni az év végére.