Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azokat a leginkább formabontó startupokat keresi, amelyek átformálják az emberek utazási szokásait és az utazás élményét.

A UNWTO első alkalommal hirdeti meg startup versenyét digitalizáció a turizmusban témakörben.  A turisztikai szektor digitalizációjában érdekelt startupok számára kiírt verseny célja új szakmai megoldások és smart ötletek generálása, illetve ezek gyakorlati megvalósítása.

Az innovatív megoldásokat a globális turizmus vezetőiből álló zsűri előtt mutathatják be a startupok, a verseny kitűnő alkalmat kínál a kapcsolatépítésre is.

Jelentkezni 2018 szeptember 3-ig itt lehet: www.tourismstartups.org. A budapesti elődöntőt 2018. szeptember 27-én rendezik.

A döntőbe jutó 10 startup 2019. január 23-27-e között a Madridban megrendezésre kerülő FITUR nemzetközi turisztikai kereskedelmi vásáron mutatkozhat majd be.

A szervezőknek fontos, hogy a magyar résztvevőket figyelemmel kísérhessék, ezért azt kérik, hogy pályázatuk benyújtását jelezzék a turizmus@mfa.gov.hu címen is.

A pályázat tematikájában kapcsolódik a 2018. szeptember 27-én Budapesten megrendezésre kerülő Turizmus Világnaphoz.

A Turizmus Világnap központi rendezvényére első alkalommal kerül sor Magyarországon. 1980 óta az ENSZ Turisztikai Világszervezete közreműködésével minden évben szeptember 27-én nagyszabású rendezvényre kerül sor az adott vendéglátó országban. A Turizmus Világnap 2018 magyarországi fő szervezői a Külgazdasági és Külügyminisztérium Turizmusdiplomáciai Főosztálya és a Magyar Turisztikai Ügynökség.