Jelenleg “csak” Budapest belvárosában, a Deák Ferenc tér környékén demonstrálnak az Uber szolgáltatása ellen tiltakozó taxisok, de ha a jövő hétig nem érnek el eredményt, a főváros több pontjára is kiterjesztik a megmozdulást.

A Magyar Taxisok Szakszervezetének elnöke szerint a taxisok kénytelenek folytatni demonstrációjukat, ha szerdán sem javítanak a helyzetükön. Czifery Csaba, a taxistüntetés egyik szervezője az M1 szerda reggeli műsorában hozzátette: ha jövő hétig sem döntenek számukra kedvezően, Budapest több pontján is demonstrálnak majd.

Kiemelte, hogy a taxik ellenőrizhetőek: ha valakinek problémája adódott a szolgáltatással, reklamálni tud a fogyasztóvédelmi hatóságnál, a Budapesti Közlekedési Központnál vagy az adóhatóságnál, ha pedig valamit az autóban hagyott, azt vissza lehet keresni. Czifery Csaba azt is mondta, hogy az Ubernek nincs diszpécserközpontja, ami szabályellenes. 

A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva. A demonstrálók szerdán is egy-egy sávon engedik a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Andrássy úton és a József Attila utcában. Több kereszteződésben nem működnek a jelzőlámpák, ezeken a pontokon rendőrök irányítják a forgalmat.

Az M1 helyszíni tudósítója szerint szerda reggel körülbelül 30 taxi állomásozik a környéken. Az MTI riportere kedd reggel 35-40 taxit számolt meg, délutánra viszont ez a szám 60-ra emelkedett. Az M1-en azt mondták: ma is várható, hogy napközben további tüntetők érkeznek.