Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta a kiskunfélegyházi székhelyű CreditLure Kft.-nek, hogy engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti eljárást folytat a kiskunfélegyházi székhelyű, magyar nyelvű honlappal is rendelkező CreditLure Kft. tevékenységének áttekintésére. A piacfelügyeleti eljárás azt kívánja megállapítani, hogy az említett társaság végez/végzett-e az MNB engedélye nélkül, üzletszerűen a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvényben nevesített pénzügyi szolgáltatási tevékenységet, illetve kiegészítő pénzügyi szolgáltatást – közölte a felügyelet.

A jegybank azt is áttekinti, hogy a társaság rendszeres gazdasági tevékenysége során végzett-e az MNB engedélye nélkül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról szóló törvényben meghatározott befektetési szolgáltatási tevékenységet, illetve nyújtott-e kiegészítő szolgáltatást. Vizsgálat tárgya végül az is, hogy a társaság végez/végzett-e az MNB engedélye nélkül vagy bejelentés hiányában a biztosítási tevékenységről szóló törvényben meghatározott biztosításközvetítői tevékenységet.

A bizonyítási eljárás során eddig beszerzett bizonyítékok alapján a jegybank ma közzétett végzésében – az MNB-ről szóló törvényben biztosított felhatalmazásával élve − azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a CreditLure Kft. engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.

A jegybank – eddigi gyakorlatával összhangban – a társaság adatait már korábban megjelentette internetes honlapja Figyelmeztetések menüpontjában, jelezve, hogy a társaság nem szerepel az MNB nyilvántartásában. Így felügyeleti engedélyhez vagy bejelentéshez kötött tevékenység végzéséreMagyarországon nem jogosult.

Az MNB hétfőn közzétett végzése semmilyen formában nem érinti a társaság befektetőkkel szemben fennálló, a már átvett pénzeszközökkel összefüggő visszafizetési kötelezettségét. A jegybank piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét nyilvánosan közli internetes honlapján.