50 százalékkal több repülőjegyet adtak el orosz városokba a labdarúgó világbajnokság időszakára, mint egy évvel ezelőtt.

Jócskán profitálni fog a labdarúgó vb megrendezéséből az orosz turizmus: a foglalások jelentősen nőttek a tavalyihoz képest a június 4. és július 15-e közötti időszakra – írja a turizmus.com.

Az oroszok egy jelentős része ugyanakkor otthon marad ebben a másfél hónapban, az Oroszországból induló járatokra 12,4 százalékkal kevesebb jegyet adtak el, mint egy éve.

A legtöbb foglalás eddig a nyitómérkőzések idejére, június 14. környékére érkezett, ugyanakkor a csoportmérkőzések után újabb foglalási hullám várható azokból az országokból, amelyek csapatai továbbjutnak a megmérettetésen.

A szervezők szándéka szerint a meccsekre érkező vendégek egy része klasszikus turistaként is eltölt még néhány napot, vagy akár hetet Oroszországban.

A legtöbben olyan államokból érkeznek, amelyek csapatai játszanak. Ezek csökkenő sorrendben a következők: Brazília, Spanyolország, Argentína, Dél-Korea, Mexikó, Egyesült Királyság, Németország, Ausztrália, Egyiptom és Peru.