Raktárainak bővítésével és egy új, nagy teljesítményű csomagfeldolgozóval készül az év végi forgalomra a Magyar Posta.

A Magyar Posta ötezer négyzetméteres, hétköznapokon éjjel-nappal működő Csomag Logisztikai Központjában egy hete új, tömeg- és térfogatmérésre is képes csomagfeldolgozó rendszert helyeztek üzembe. A csaknem 1 milliárd forintért beszerzett gépsor óránként 10 ezer, egyenként 10 kilogramm tömegű csomagot is tud kezelni, ezzel a háromszorosára bővült a csomagfeldolgozó kapacitás.

A fővárosi beruházás mellett országszerte 60 postán bővítették a raktárakat, tárolókat és csomagkiadó helyeket, továbbá szorosabb partneri együttműködésekkel is készülnek a növekvő terhelésre. A november végi árleszállításoktól majdnem karácsonyig tartó csúcsidényben a posta a tavalyit 30 százalékkal meghaladó küldeményforgalomra számít, ezért megerősíti a logisztikát és a kézbesítést is.

Az előrejelzések alapján az árutartalmú küldemények száma 20 százalékkal nőhet, a csomagforgalom idén is rekordot dönthet. 2017-ben a belföldi csomagok száma meghaladta a 21 milliót, a külföldről bejövő árutartalmú küldemények száma a 18 milliót. A nemzetközi webáruházak forgalma miatt már kora ősztől hetekig is elhúzódhat a külföldről érkező küldemények szállítási ideje. Az ügyfeleket ezért arra kérik, hogy időben rendeljék meg a termékeket.

(Forrás: MTI, fotó: Balogh Zoltán)