Több mint 300 millió forintból vásárol és állít üzembe gyártókapacitást bővítő gépeket és berendezéseket, továbbá alakít ki új raklaptároló állványrendszert egri üzemében a Tobroco Machinery Kft.

Az 50 százalékban a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán elnyert uniós forrásból megvalósuló fejlesztés után az eddig munkagép-alkatrészeket gyártó, holland tulajdonú üzem teljes gépek összeszerelésére is képes lesz. A beruházást az utóbbi években növekvő európai piaci igények mellett a magyarországi leányvállalat szerepének hangsúlyosabbá tétele indokolja – írja közleményében a Tobroco Machinery.

A társaság termékeit teljes egészében Hollandiába kerülnek, ahonnan az összeszerelt gépeket a világ számos országába szállítják. A cég 94 embert foglalkoztat, ám a beruházás előre láthatólag szükségessé teszi a dolgozói létszám további növelését. A beruházás eredményeként a tervek szerint három év alatt legalább 40-60 százalékos árbevétel-növekedést eredményező fejlesztés kiadásainak önrészét saját forrásból és hitelből finanszírozzák.    

A Tobroco Machinery Kft. 2013-ban jött létre a holland Tobroco Giant leányvállalataként. Az anyavállalat építőipari és mezőgazdasági munkagépeket szerel össze, amelyekhez az egri üzem hegesztett részegységeket gyárt 5000 négyzetméteres csarnokában. A nyilvános cégadatok alapján a társaság nettó árbevétele 2016-ban meghaladta az egymilliárd forintot. (MTI)

Fotó: Készülnek a munkagépek a Tobroco-csoport egyik üzemében