Bővíti budapesti kapacitásait a Qatar Airways, az öböl menti légitársaság augusztustól 14-ről 18-ra emeli a heti járatok számát Budapest és Doha között, miközben az egyik napi járat immár Airbus 330-as, szélestörzsű géptípussal fog üzemelni.

A Qatar Airways ezzel már átlagosan napi 450 férőhellyel repül a magyar és a katari főváros között. Az Airbus 330-as géptípus bevezetésével majdnem megduplázódik a jelenlegi kapacitás, hiszen a korábbi Airbus 320-as 144 ülése helyett 272 férőhelyet kínálnak – jelentette be sajtótájékoztatóján Grisha Jenkov, a légitársaság regionális igazgatója.

A nyári időszakban a magyar fővárosba közlekedő járatok még több csatlakozási lehetőséget biztosítanak a légitársaság globális hálózatán belül. A légitársaság flottája több mint 200 repülőgépből áll, amelyek több mint 150 célállomásra szállítják az utasokat.

Sárik Tamás, a Qatar Airways értékesítési igazgatója az MTI-nek elmondta: a tavalyi évhez képest idén 80 százalékkal nőtt az előfoglalások aránya a magyar utazók körében legnépszerűbb ázsiai és ausztráliai úti célokra, ez indokolta a kapacitásaik bővítését. Kitért arra, hogy az előzetes adatok szerint a 2016-tól üzemelő cargó (teherszállítás) üzletág dinamikusan teljesít, Budapest-Doha között heti kétszer közlekedik. (MTI)