Idén először tart két napon át az ország legnagyobb borkóstolója: a Borjour Magnum pénteken és szombaton több mint 200 termelő mintegy 700 borával várja a közönséget a MOM Sportcsarnokban.

A cél az volt, hogy minél több, a bor iránt érdeklődő vendégünk minél több pincészetet meg tudjon ismerni. Sok visszajelzést kaptunk ugyanis arra, hogy ehhez az egynapos kóstoló túl rövid – mondta el az MTI-nek Nagy Sebestyén főszervező. A vendégek a belépő megváltásával mindkét napon 16 és 22 óra között szabadon és korlátlanul kóstolhatnak a kiállítók boraiból, majd szombaton zárópartival fejeződik be a rendezvény.

A hetedik alkalommal meghirdetett Borjour Magnum szervezői nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a közkedvelt, nagy borászatok mellett máshol nem látott számban képviseltessék magukat a magas minőséget produkáló, közepes és kis borászatok is. Idén ezért olyan jól ismert borászatok, mint a Sauska, Gere Attila Pincészete, a St Andrea, a Vylyan, a megújult Tokaj Kereskedőház vagy a Pannonhalmi Apátsági Pincészet mellett olyan kisebb termelők is kóstoltatnak, mint a vaskeresztesi Garger Pince, a tokaj-hegyaljai Breitenbach Pince, a Káli Kövek Borászat, a bükki Gallay Kézműves Pince vagy az aszófői Hudák Szőlőbirtok.

A látogatók mindkét napon mintegy 150-150 borászat, összesen több mint 200 termelő tételeit kóstolhatják, mellettük kisebb, családi gasztronómiai kiállítók is várják a közönséget.

Az idei Borjour Magnum egyik jelszava a játékosság, ezért nagyobb teret kap a tavaly rendkívül népszerűnek bizonyuló Borkaszinó, de boros játékokkal készül a Borszakkör és a Borháló is.