Érdemes lesz Pécsváradra, Nyíregyházára, Szarvasra, Tolcsvára, Zalakarosra, Panyolára is ellátogatni. A KamaraOnline heti programajánlója.

2016. augusztus 2-6. Magánszínházak Országos Színházi Találkozója (Pécsvárad)

Pécsvárad több mint 10 éve szervez az augusztusi Szent István Napi ünnepségek keretei között nyári színházi előadásokat a Szent István királyunk alapította bencés monostor vár udvarában. A vár hangulata, a romok természetes díszlete sajátos hangulatot árasztva növeli minden évben a színházi estek meghittségét. A fesztivál idén is különleges színházi estékkel és programokkal várja a közönséget.

2016. augusztus 5-6. VI. Sóstó Serfeszt (Nyíregyháza)

2016. augusztus 5-6. között ismét hazánk és Európa 70 legjobb söre, koncertek garmada és a hazai konyha legjobb ízei várják az érdeklődőket a nyíregyházi Parkfürdőben. A két nap alatt folyamatosan kóstolhatóak azok a cseh, szlovák, belga, német és egyéb sörkülönlegességek, melyekkel nem találkozhatunk mindennap, így a sörimádóknak igazi csemege lesz ez a rendezvény!

2016. augusztus 5-6. XVIII. Bakonyi Betyárnapok – Országos betyártalálkozó (Zirc)

Zircen, a Bakony Szívében immár XVIII. alkalommal rendezik meg a „Bakonyi Betyárnapok – Országos Betyártalálkozót”. A rendezvény során Mesterségek Utcája, kézműves vásár, főzőverseny és számos szórakoztató program várja a családokat, baráti társaságokat! A Körösök Völgye Vitézi Bandérium és a Bakonyi Betyárok Nemzeti Egylete gondoskodik a betyármulatságról, tréfás betyárjátékokkal, és a betyárvilág felidézésével hangolnak bennünket a késő est vigasságra.

2016. augusztus 5-6. IV. Horgász –és halas gasztronómiai napok (Szarvas)

A halas gasztronómia, illetve a halételek szerelmesei mindkét napon csemegézhetnek a hagyományos, valamint az egyedi halkülönlegességek sokaságából. A magyar konyha ízvilága mellett mód lesz megízlelni a határainkon túli vendégek által készített finomságokat is. Halászlé, harcsás-rétes, lecsós harcsa, harcsás lapcsánka, halburger, sült hal és még sok minden más. A gasztronómiai élvezeteken túl számos programmal várják a látogatókat Szórakoztató, zenés, táncos programokból sem lesz hiány. A zenei műfajok sokfélesége lesz jelen a rendezvényen. Tangóharmonika, tárogató, folklór, népzene, de lesz pop, rock is.

2016. augusztus 5-7. XIII. Tolcsvai Borfesztivál (Tolcsva)

A finom nedűk mellé a gasztronómiai kínálat is hozzátartozik a fesztiválhoz. A háromnapos rendezvény alatt három színpadon sztárfellépők sokasága és színvonalas autentikus műsorok között válogathatnak az érdeklődők.

2016. augusztus 5-7. Utcafesztivál (Zalakaros)

Az utcazene fesztiválok világszerte kedvelt és látogatott programok, hiszen a fülledt nyárestékre kiváló programot biztosítanak. A fesztivál egyik fő célja, hogy a fellépő művészek megoszthassák tudásukat és tehetségüket egy felszabadult, szakmai korlátoktól mentes fiestában. A rendezvénytér különböző pontjain különböző stílusú utcazenész bandák lépnek fel. Ha két zeneállomás között megpihennének válogatott finomságokkal és italokkal csábítanak mindenkit.

2016. augusztus 5-7. Panyolafeszt (Panyola)

Panyoláról mindenkinek eszébe jut a szilva, kinek lekvár, kinek pálinka alakjában. Ebben a faluban szerencsére dzsungelgyümölcsösökben terem egy különleges fajta, így mind a kettőből akad a tisztességes háztartások kamráiban. Panyolán azonban van valami más is. Olyan, ami nekünk nincs. Pedig kellene, de nagyon. Akarjuk, de hiába. Hajszoljuk, de annál nehezebben érjük el. Panyolán ugyanis van idő. Mindenre. Nem állt meg, csak sokkal barátságosabban folyik. Mint a Szamos, amin a kézi hajtású komp átvisz. A másik oldal mintha egy másik világ lenne – és az is. Szilvafákkal, nyugalommal, igazi vendégszeretettel, falusi békével, érintetlen tájakkal, és évente egyszer egy különleges fesztivállal.

2016. augusztus 5-7. 2. Mátraalja Fesztivál (Pásztó)

Második alkalommal is megnyílnak a Mátraalja Fesztivál kapui 2016. augusztus 5-6-7-én. Több mint 19000 négyzetméteren, az ország legnépszerűbb előadói mellett változatos, minden korosztály számára érdekes, szórakoztató programokkal készül a Mátraalja Fesztivál, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat! Ami biztos, hogy 2016-ban sem fogunk csalódni! A fesztivál gyönyörű környezetben várja a látogatókat, ahol a szórakozás és kikapcsolódás garantált a három nap alatt. Gyere el te is akár barátaiddal vagy családoddal, és legyél részese a fesztiválnak!

2016. augusztus 4-7. 26. Körös-toroki napok (Csongrád)

A Körös-Toroki Napok deklarált célja, egy generációkat átívelő színes fesztivál, ahol a régió családja is megtalálják a számukra megfelelő időtöltést, ráadásul ingyenesen. Így nem csupán a strandot látogathatják, de a nappali sport, művészeti, egészségügyi és kulturális programok mindenki számára díjmentesek.

2016. augusztus 4-7. 15. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál (Komárom)

Álomautók és Varázsszavak Kowalsky meg a Vega-val. A 15. jubileumi Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál programjai a szemet gyönyörködtető csodajárgányok és lélegzetelállító mutatványok mellett zenei fronton is hozzátesznek egy nagy adaggal a rock & roll életérzéshez. Esténként igazi „ereszdelahajam” bulikkal fokozzák a hangulatot, és hozzák még közelebb az amerikai álmot augusztus első hétvégéjén a Monostori Erődben.

2016. augusztus 4-7. Debreceni bor –és jazznapok

Az előző évtizedek két talán legizgalmasabb nyári szabadtéri programját vonták össze a Békás-tónál. A legrégebbi folyamatosan működő hazai jazzfesztivál, a 45. alkalommal sorra kerülő Jazznapok és a 17. Borkarnevál együttes megrendezése a hazai gasztrokulturális programkínálat élvonalát képviseli.

2016. augusztus 4-7. XX. Nemzetközi Volkswagen-találkozó (Gyomaendrőd)

Az ország legnagyobb Volkswagen találkozója – folyamatosan az év találkozója, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Sok belföldi és külföldi vendéget vonz. A rendezvény hangulata retrós, rockos – az autóknak megfelelő, ezért méltán népszerű a “bogarasok” körében is. Sok fellépővel, színes programmal vár minden érdeklődőt.

2016. augusztus 4-7. Paloznaki Jazz Piknik (Paloznak)

Idén nyáron három napra Paloznak lesz a jazz balatoni fővárosa: a Paloznaki Jazz Piknik ismét világsztárokkal teli fesztiválprogrammal készül. Az elmúlt öt év alatt a rendezvény több ezer fős ünneppé nőtte ki magát, igazi Balaton-felvidéki hangulattal, fűben ülős jazz koncertekkel, minőségi borokkal és első osztályú külföldi és hazai előadókkal.

2016. augusztus 3-7. II. Auer Lipót Nemzetközi Hegedűfesztivál (Veszprém)

A Veszprémben született világhírű hegedűművész és zenepedagógus, Auer Lipót emlékére és tiszteletére indult útjára a veszprémi Auer Hegedűfesztivál. A fesztivál célja, hogy a városba hozzák azokat a világklasszis zenei ikonokat, akik a komolyzenei élet főszereplőiként a világ legjelentősebb koncerttermeiben is fellépnek. 2016-ban is kivételes zenei élmények részesei lehetünk Veszprémben, a II. Auer Fesztivál eseményein. Ezúttal is több helyszínen várják a zeneszerető közönséget.

2016. augusztus 3-7. FEZEN Fesztivál (Székesfehérvár)

A nyárestéket koncertrengeteggel forrósítja a FEZEN 2016-ban is. Világsztárok és a hazai élvonal képviselői mellett feltörekvő tehetségek is megtalálhatók a palettán. Dupla nagyszínpaddal, külön rock-metal és alter-pop helyszínnel is várják idén a fesztiválozókat. Négy napra ismét Székesfehérvár lesz az élőzene központja. A névsor még titkos, de az már biztos, hogy itt lesz a DevilDriver, Dub Fx, a Within Temptation, a Nouvelle Vauge, a Finntroll, a Russkaja és a Tankcsapda is.

2016. augusztus 2-6. 9. Ördögkatlan Fesztivál (Kisharsány, Nagyharsány, Villánykövesd, Beremend)

A csodaszép Villányi-hegység közepén csendes nyugalmas falvakban öt napon át idén is forr majd a Katlan. Augusztus 2-6. között kilencedik alkalommal telik meg a környék a szélrózsa minden irányából érkező sokféle és nagyszámú katlanozóval. Hozza őket a minőség ígérete, a sokszínűség-érzés, a kíváncsiság. A visszajáró katlanozók már tudják, mire számíthatnak: igényes színházi és táncelőadásokra, koncertekre minden műfajból a könnyűzenétől a jazzen, világzenén, népzenén át a komolyzenéig, családi és irodalmi programokra, filmvetítésekre, civil kezdeményezések, esélyegyenlőségi programok bemutatására, kiállításokra és kézműves vásárokra. Az Ördögszekér is újra felveri kézműves táborát Nagyharsányban, hogy válogatott portékáival, vásári hangulatával tovább színesítse az összművészeti katlanos palettát. Aki megfordult már a Katlanban, visszatér. Aki a jobbik részét keresi, itt megtalálja.

2016. augusztus 6. Vasvári Rétes Fesztivál

Az idén XIV. alkalommal megrendezett Vasvári Rétes Fesztivál során a lassan feledésbe merülő ízek megmentésére és az évezredes tradíció megőrzése érdekében Vasváron, a Kultúra Magyar Városában találkoznak a fenséges ízű sütemények nagymesterei augusztus 6-án.