Zeneszüret Fesztivál, Oktoberfest Budapest, Móri Bornapok, Tócsni Fesztivál, Tokaji Szüreti Napok, Dunakanyar bor- és pálinkaünnep, Siófoki Halfesztivál, Budapest Ritmo Fesztivál, Villányi Vörösbor Fesztivál, Velemi Gesztenyeünnep: programajánlónk az év 40. hetére.

Október 5–10. Zeneszüret Fesztivál (Pécs)

A Filharmónia Magyarország immár hagyományos őszi fesztiválján a tér-zenei produkciók mellett flashmobok, kiállítások, ifjúsági hangversenyek, tematikus séták és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló fanfárok fogadják a városlakókat és az ideérkező kirándulókat.

Október 5–8. V. Oktoberfest Budapest

Az idei évben különösen nagy hangsúlyt fektetnek a bajor hagyományok tiszteletére, így a fesztiválon különleges „Oktoberfest” étkeket lehet majd kóstolni: Wiesn-Hendl, azaz grillezett csirke, sült csülök, bajor kolbászkák és természetesen a bajor perec, a Brezn. Emellett lesz természetesen Wiesenherzen (szív alakú mézeskalács), császármorzsa és forró rétes is.

Október 5–8. Móri Bornapok

A rendezvény alatt borutca látogatható a Kapucinus téren, ahol a borvidéki termelők faházakban kínálják a jobbnál-jobb borokat. Természetesen a jó borok mellett nem hiányoznak a lacikonyhák, az édesség, langalló- és kürtőskalácsárusok sem.

Október 6–7. 12. Tócsni Fesztivál (Biri)

Kelet-Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválja, ahol „az ízek és az érzelmek összeérnek, a látvány és a hang találkozik, a zenét pedig megfűszerezi a Tócsni”.

Október 6–8. Tokaji szüreti napok

A borvidék névadó településén hagyományosan október első hétvégéjén ünneplik a szőlőt és a bort. A hagyományos programelemek mellett (szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok stb.) az idei rendezvény is rengeteg programmal várja a városba érkezőket. Koncertet ad az EDDA, Király Viktor, Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar, a Kormorán és a Balkán Fanatik.

Október 6–8. 3. Dunakanyar bor- és pálinkaünnep (Vác)

Duna-parti helyszínen, 3 napon keresztül bor és pálinka kóstolók, szüreti felvonulás, néptáncegyüttesek műsora és ismert hazai előadók koncertjei várják az érdeklődőket. Fellép többek között az Irigy Hónaljmirigy, Caramel, Takács Nikolas, Szikora Róbert és az R-Go.

Október 6–8. Siófoki Halfesztivál

Gasztronómiai élmények, főzőversenyek és bemutatók, változatos kulturális események és családi programok.

Október 6–8. Budapest Ritmo Fesztivál

Három napon át, három színpadon szól majd az Akváriumban a több mint húsz országból érkező világzenei fellépők zenéje. Idén Lajkó Félix a lengyel népi-klasszikus vonósbandával, a Volosival, a Söndörgő az Amsterdam Klezmer Banddel, Miczura Mónika „Mitsou”, az Ando Drom egykori énekesnője a tunéziai Jawhar-ral lép fel közösen.

Október 6–8. Villányi Vörösbor Fesztivál

Rekordszámú borászat, közel ötven kulturális program, traktor-túra és többszáz fellépő várja a látogatókat az ország egyik legismertebb szüreti fesztiválján.

Október 7–8. Velemi Gesztenyeünnep

A gesztenyéhez kapcsolódó gasztronómiai különlegességek, népművészeti bemutatók, gyermekjátszók, táncos és nívós zenei programok várják a vendégeket. A rendezvény fő attrakciója a gesztenyesütés: „az ősöktől ellesett technikával, gyertyán és bükkfa lángján, különleges serpenyőkben pirulnak majd a barna szemek”.