A hét rendezvényei közül ajánljuk.

2016. február 16. Húshagyókeddi Farsangi Felvonulás (Bük)

Az idén sem marad el a hagyományos Farsangi felvonulás Bükön. A körforgalomtól a rendezvénytérig várnak minden lelkes felvonulót és nézőt. Lesz: utcabál, forró tea, forralt bor és farsangi fánk. 

2016. február 18-21. Budapesti Böllérfesztivál (Budapest)

Kolbásztöltő médiakupa, retró koncertek, falusi lakodalmas, falu legszebb lánya és legerősebb bikája választás, malackergető, malacevő verseny, mulatós zene, népzene, táncházak.

2016 február 19-21. Indoor Sörfesztivál (Budapest)

A Serfőző és a Danubius Hotel Gellért közös szervezése, Magyarország első téli sörfesztiválját.

2016. február 19-21. V. Székesfehérvári Toros- és Pálinkafesztivál (Székesfehérvár)

Ötödik alkalommal rendezik meg a magyar hagyományokat őrző Toros és Pálinkafesztivált Székesfehérvár szívében, az Alba Pláza előtti téren. Ahogy az eddigi években, idén is három napon keresztül kóstolhatnak bele a kilátogatók az igazi falusi disznótoros ízvilágába.

2016. február 20. Kőröshegyi Hagyományörző Napok és VI. Böllér Fesztivál (Kőröshegy)

A rendezvény célja a régi hagyományok felelevenítése, ápolása és megőrzése az utókor számára. A nap folyamán, böllérversenyen vehetnek részt a vállalkozó szellemű csapatok, de az érdeklődőknek is bőven jut látni és kóstolnivaló. Este a Faluház nagytermében svédasztalos, disznótoros vacsorával, élő zenével ünnepélyes díjkiosztáson vehetnek részt a vendégek.

2016. február 20. Egerszalóki Boros Toros (Egerszalók)

Ismerje meg a hagyományos disznóvágás fortélyait. Vegyen részt a disznó feldolgozásában, a hurka és kolbásztöltésben, az ebéd elkészítésében. Túrázzon akár kurtán vagy csülköt koptatva. Ezután várják az egerszalóki pincék.