DJ Koh, a Samsung mobilkommunikációs üzletág elnöke bocsánatot kért a vásárlóktól, szolgáltatóktól és partnerektől. A cég hónapokig vizsgálta, hogy mi okozta a Galaxy Note7 telefonok akkumulátorainak túlhevülését.

A Samsung széles körű belső minőség-, és biztonságellenőrzési folyamatokat hajtott végre, hogy a termékei még biztonságosabbak legyenek. A vállalat olyan új protokollokat vezetett be, mint a többrétegű biztonsági intézkedések és a 8 pontból álló akkumulátor biztonsági ellenőrzés.

A Samsung létrehozta a külső tanácsadókból, tudományos és kutatási szakértőkből álló Akkumulátor Tanácsadó Csoportot (Battery Advisory Group), hogy az akkumulátorok biztonságával és az innovációkkal kapcsolatban tiszta és objektív rálátást biztosítson.

„Az elmúlt néhány hónapban független iparági szakértőkkel szorosan együttműködve minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytattunk, hogy megtaláljuk a Galaxy Note7 esetek okát – nyilatkozta DJ Koh. – Elkötelezettek vagyunk, hogy egy sor innováció révén egyrészt újra értelmezzük a biztonság fogalmát, másrészt, hogy új kaput nyissunk a végtelen lehetőségek és új élmények felé.”