Blockchain technológiával kapcsolatos ötlettel jelentkezhetnek egyetemisták és középiskolások idén a T-Systems Magyarország szellemi alkotótáborára. A hazai piacvezető infokommunikációs vállalat nyári táborában a részvétel ingyenes, a sikerrel pályázó csapatok négy napon át a T-Systems és a Kitchen Budapest szakértőivel közösen dolgoznak az ötleteiken.

Ötven diákot lát vendégül augusztus 27. és 30. között a T-Systems Ötletcampus a visegrádi Madas László Erdészeti Erdei Iskolában. A résztvevők csapatokban dolgozva gondolkodhatnak a blockchain technológia felhasználásáról, amelyben inspiráló előadók, a T-Systems és innovációs laborja, a Kitchen Budapest szakértői, valamint a Mindspace munkatársai lesznek segítségükre.

A T-Systems Ötletcampusra június 15-én éjfélig lehet jelentkezni egy rövid kérdőív kitöltésével az alábbi linken: T-Systems Ötletcampus. A beérkezett jelentkezéseket június 18-ig bírálja el a szakmai zsűri, a sikeres pályázók június 25-én találkoznak a Kitchen Budapest innovációs központjában. Az augusztus 27-30-ig tartó tábor utolsó napján szakmai zsűri értékeli a csapatok kidolgozott ötleteit.

A zsűri tagjai: Mohácsi László a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese, Krégl Klementina az Innovációs kompetenciaközpont vezetője, Sáfrány Lilla HR igazgató és Varga Judit a Kitchen Budapest ügyvezető igazgatója. A legjobb ötletek megvalósításáról a vállalat innovációs vezetése dönt ősszel.

A T-Systems – mint a jövő munkahelye – számos programmal folyamatosan jelen van a digitális generáció életében, mert a hazai piacvezető infokommunikációs vállalat szerint elengedhetetlen a digitális generációkkal való folyamatos együtt gondolkozás, kölcsönös inspirálódás. Nemcsak azért, mert fejlesztéseinek jelentős részét – legyen az mesterséges intelligencia vagy éppen okos város megoldás – ők használják a legintenzívebben, hanem azért is, mert a digitális világ építéséhez az új technológiák készségszintű ismeretén túl szükség van a fiatalok friss és újszerű gondolkodására is.