A Wall Street Journalnak adott interjúban jelentette be Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség volt elnöke, hogy szakít a labdarúgásban végzett minden tevékenységgel.

Blattert a FIFA etikai bizottsága nyolc évre eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos minden tevékenységtől korrupciós ügyek miatt. A FIFA volt elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy harcolni fog igazáért, akár polgári pert is indít, ha arra szükség lesz.

Azt is közölte, hogy a szövetség február végén esedékes kongresszusáig magát tartja elnöknek és folytatja a munkát. A WSJ-nek viszont már azt mondta, hogy befejezte a focival kapcsolatos tevékenységeit.

Az interjúban a 79 éves Blatter hangsúlyozta, hogy 40 évig dolgozott a labdarúgásért és a FIFÁ-ért, ezért nem foglalkozik a múlttal, mert az sokkal ragyogóbb volt, mint amilyen a jövője lesz.

Blatter úgy vélte, az ellene indult eljárásokhoz köze volt annak, hogy a szövetségen belül a külvilág számára érzékelhetetlen hatalmi harcok dúltak, amelyek ellene irányultak.

A KamaraOnline véleményét itt olvashatja.