A Választási Bizottság áttekintette a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara új testületeinek és tisztségviselőinek megválasztásával kapcsolatos feladatait.

Ezek közül a legfontosabb tennivaló a négy kamarai tagozatnál (Gazdasági Szolgáltatások, Ipari-, Kereskedelmi- és Kézműipari Tagozat), illetve a Tagcsoport Elnökök Kollégiumánál jelenik meg, akiknek – a kamarai szabályzatoknak megfelelően – javaslatot kell tenniük saját szakmai területükről a tisztségviselők megválasztására. A Választási Bizottság arról is döntött, hogy a választás szabályosságának teljes mértékű biztosítása érdekében közjegyző közreműködését veszi igénybe a küldöttgyűlésen – olvasható a BKIK közleményében.

A BKIK 2017. március 30-ra Küldöttgyűlést hívott össze, amelyen a jelenlegi vezetés – az elnökség és az ellenőrző bizottság – visszaadja mandátumát. A küldöttgyűlésig a BKIK jelenleg tisztséget be nem töltő tiszteletbeli elnökei és az MKIK főtitkára aktív közreműködésükkel támogatják a BKIK belső szabályzatainak és szervezetének egyszerűsítését, megújítását, ahogy a választás folyamatait is.