Horvátország idén 3 millió vendéget vár. Máltára már most ki lehet tenni a megtelt táblát. Ciprusra és Szlovákiába is több magyar turista utazhat.

Bár az ANTOR-tagság mára négy országra fogyatkozott, képviselőik, Sona Jelínkova (Szlovákia), Marin Skenderovic (Horvátország), Hangya Edina (Málta) és Ács-Lévai Viktória (Ciprus) ezúttal is nyárköszöntő partnerpartin számoltak be terveikről Budapesten – olvasható a Turizmus.com-on.

Horvátországban tavaly több mint 500 ezer magyar 2,7 millió vendégéjszakát töltött, ezt a rekordot idén szeretnék megdönteni, elérve a 3 millió vendégéjszakát. Erre minden esély megvan, hiszen már eddig 35 százalékos a magyar beutazás növekedése.

Máltára is már most ki lehet tenni a megtelt táblát nyárra. Tavaly 21 ezer magyar érkezést regisztráltak, ami 2017 első négy hónapjában 8 százalékkal növekedett.

Ciprus idén profitál az Európa Kulturális Fővára címből, amelyet jelenleg Páfosz birtokol – a városban egész évben összesen 350 színes rendezvénnyel várják a turistákat. Tavaly 14,5 ezer magyar kereste fel a szigetet, a bővülés idén eddig 15 százalékos.

Szlovákiában tavaly 92 ezer magyar járt, s az idei év is jól indult, az első három hónapban 8 százalékkal nőtt a magyar vendégforgalom.

A partnerpartin Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége elnöke hangsúlyozta, hogy mind a négy ország a biztonságos desztinációk közé tartozik, csakúgy, mint Magyarország, ami megmutatkozik turizmusuk növekedésében.