Oktalan szenzációhajhásznak és az amerikai nemzetbiztonságra veszélyesnek nevezte Donald Trumpot, a republikánus elnökjelöltet Joe Biden amerikai alelnök a demokraták philadelphiai konvencióján szerda este elmondott beszédében.

Joe Biden szerint a republikánus elnökjelölt tönkretenné az amerikai középosztályt, és veszélybe sodorná az Egyesült Államok nemzetbiztonságát is.

„Ennek a nemzetnek a történetében soha, senki nem volt még, aki ilyen kevés tudással rendelkezett volna vagy ilyen kevéssé lett volna felkészült nemzetbiztonsági kérdésekben” – fogalmazott az alelnök, akinek szavait többször is kitörő ovációval fogadták a csarnokban.

Hangsúlyozta: „Nem választhatunk meg olyan embert, aki kihasználja félelmeinket az Iszlám Államtól vagy más terroristáktól, akinek semmiféle elképzelése sincs arról, hogyan óvja meg a biztonságunkat, aki magáévá teszi ellenségeink taktikáját, kínzást alkalmazna és vallási türelmetlenséget hirdet”.

Fontosnak tartotta leszögezni azt is, hogy mi nem ilyenek vagyunk, ez a mi értékrendünk elárulása.

Biden megfogalmazásában Trump cinizmusának nincsenek határai, fogalma sincs arról, hogy milyen a középosztály és milyen gondokkal küszködik, és nem más, mint egy nagy halandzsagép.

„Ebben a választási versenyben csakis egyetlen ember van, akire mindig számíthatnak, és ez Hillary Clinton” – jelentette ki Biden, és a demokraták elnökjelöltjét okosnak, keménynek és szenvedélyesnek nevezte.

MTI/Járai Judit, Philadelphia