Két megyében, négy helyszínen tartott egyszerre ellenőrzést a Nébih. Az ellenőrök az egyik Tolna megyei húsboltban mintegy 1150 kiló élelmiszert vontak ki a forgalomból és az üzlet működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

Előzetes információgyűjtés alapján, illegális húsforgalmazás és élelmiszer-előállítás gyanúja miatt tartott egyszerre ellenőrzést két megyében, négy helyszínen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság egy Tolna megyei húsboltban egyebek mellett engedély nélkül előállított, nem megfelelő körülmények között tárolt, tiltott módon lefagyasztott, valamint jelöletlen termékeket is talált – közölte a Nébih.

Az üzletből főzőkonyhákra és büfékbe is szállítottak húst és húskészítményeket. Az áru egy részét az üzlethez tartozó garázsban tárolták, ahol húsdarabolást és élelmiszer-előállítást is végeztek, bár a vállalkozónak erre nem volt engedélye. Az ellenőrök elrendelték a forgalomból kivont 1150 kiló élelmiszer megsemmisítését. A termékek között tőkehús, szalonna, darabolt baromfi és különböző húskészítmények is voltak.

Az engedély nélkül végzett élelmiszer-előállítói tevékenységet a Nébih azonnali hatállyal megtiltotta. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű nagyságú bírság várható.