A Videoton cégcsoport az első fél évben nyolc százalékkal növelte árbevételét az előző év azonos időszakához képest. A nyereség az előző évihez hasonlóan alakult.

A rendkívüli kiélezett munkaerő-piaci helyzetben a fenntartható növekedés kulcsa, ha a hatékonyság javulásából és az árbevétel növekedésből származó plusz forrásokat a keresetek növelésére és új technológiai beruházásokra fordítják. A cégcsoport a versenyképesség további növelése mellett a következő egy évben félmilliárd forintot meghaladó összegben fejleszti a vállalatirányítási rendszert is.

A Videoton 2017 első felében mintegy négymilliárd forint értékben indított új beruházásokat, amely meghaladja a szokásos szintet – mondta Sinkó Ottó társ-vezérigazgató. A jövőre nézve biztatónak nevezte, hogy többségében már elnyert, konkrét üzletek miatt ruháznak be. Cégvásárlást idén nem terveznek, tudatos keresést nem folytatnak, de egy jó ajánlattól biztosan nem zárkóznak el.

Sinkó Ottó a munkaerőhiánnyal kapcsolatban hangsúlyozta: az általános munkaerő-kínálat szűkült, a Videotonnál az elmúlt hónapokban mégis körülbelül 100-zal tudták növelni a létszámot a termelő cégeiknél. A cégcsoportnál a keresetek az országos átlagot meghaladóan nőnek, de a béren kívüli juttatások növelésére is sok pénzt fordítanak – tette hozzá.

A Videoton Holding Zrt. 2016-os konszolidált árbevétele 159 milliárd forint volt, a 2015-ös konszolidált árbevétel meghaladta a 150 milliárd forintot, 2014-ben 133 milliárd forintot tett ki, a 2013-as adat 113,5 milliárd forint volt. A társaság 12,362 milliárd forint adózott eredményt ért el 2016-ban a 2015-ös 11,262 milliárd forint után.

A Videoton a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoport, amely gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára. A székesfehérvári székhelyű cég Magyarországon kilenc, Bulgáriában (Sztara Zagora) egy telephellyel rendelkezik. Alkalmazottainak száma meghaladja a tízezret. (MTI)