Idén szeptember elejétől 6 százalékkal emelkedik az óvodákban, szabadidőközpontokban, napközi otthonokban és művészeti alapiskolákban dolgozó pedagógusok bére – mondta Pavel Ondek, a Szlovákiai Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.

„Megállapodtunk, hogy a pedagógiai és szakdolgozók, továbbá főiskolai oktatók bérére 2017 szeptemberétől 6 százalékkal több pénz jut, s ugyanez vonatkozik majd az óvodákra és művészeti alapiskolákra is” – mondta Pavel Ondek, a Szlovákiai Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (OZPŠaV) elnöke.

Fontosnak nevezte, hogy ennek részleteit tisztázzák, illetve mindez kerüljön bele a 2017-es évre vonatkozó magasabb szintű kollektív szerződés függelékébe, valamint a kormányrendeletbe is – írja a hirek.sk.

Ondek korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy az óvodákban, szabadidőközpontokban és művészeti alapiskolákban dolgozó pedagógiai alkalmazottak esetében még nem döntöttek a szeptembertől esedékes béremelésről úgy, mint azt az alap- és középiskolai kollégáik esetében tették.

Az iskolai szakszervezetek az oktatási miniszterrel együtt olyan memorandumról is beszéltek, amely magába foglalja a pedagógusok bérének 2018-tól, 2019-től és 2020-tól 6 százalékkal való emelését.