Békési Brigitta nagyon tudatosan építi a Beautyrobic brandet. Ez is kiderül írásából, amelyben, felkérésünkre, 2017 tapasztalatait és eredményeit foglalta össze.

Nagy mérföldkő volt a Beautyrobic számára a 2017-es év, számomra pedig rengeteg tapasztalást hozott, ami nem mindig párosult sikerrel. Hiszem azonban, hogy a legnagyobb tanulópénzek és tapasztalatok nem akkor jönnek, amikor minden könnyű és jól megy, hanem amikor váratlan kihívás, esetleg kudarc elé állít az élet.

Szerencsére pontosan tisztában vagyok azzal, hogy a sikernek nem az ellentéte a kudarc és bukás, hanem a velejárója, ezért amikor valami nem úgy sikerült, ahogy azt megálmodtam, akkor nem kétségbeesve sírtam a sarokban, hanem megvizsgáltam, hogy vajon miért történt úgy, mit kell máshogy csinálni és mit lehet ebből tanulni.

Természetesen ezek az apró kudarcok szerencsére eltörpültek, amikor év végén visszatekintettünk, hiszen mivel stabil minőségre és know-how-ra épült a vállalkozásom, nem is történhet máshogy, minthogy fejlődjön. Ez nem az a könnyen jött, könnyen ment sikertörténet, inkább lépésről lépésre haladunk a célunk felé, és eshet az eső, jöhet a vihar, mi akkor is megtanulunk benne táncolni. 😉

A franchise a tavalyi évben megugrott, szinte megdupláztuk az előző évet, ami amellett, hogy szuper dolog és nagy öröm, új és nem várt kihívások elé állított, hiszen majdnem 50 franchise pertnernél már a menedzsment feladatok is megsokszorozódnak, és muszáj egy ehhez a számhoz mért rendszert kialakítani.

A családias légkört a növekedés miatt nyilván felváltotta egy szigorúbb rendszer, amihez lelkileg is fel kellett nőni, nem csak rendszerileg. Év végére kialakítottam a Beautyrobic Akadémiát, ahol már online is megtalálható az edzésprogramunk, és egy olyan tudásbázis, amivel nők ezreinek segítünk, hogy minél szexibbek és magabiztosabbak legyenek.

Lassan 1 éves kutató munka után, végre befejezem a könyvem, és 2018 első negyedévében hosszas előkészület után végre megjelenik az az írás, amellyel óriási segítséget adok a nőknek, akik el vannak veszve a 21. században, hogy hogyan maradjanak meg igazán szexi vonzó nőnek és hogyan érjék el a WOW hatást mind a magánéletben, mind az üzleti életben.

Ráadásul a Beautyrobicról jelenleg tudományos pszichológiai kutatás folyik, hogy valóban segít a nők énképének, testképének és magabiztosságának fejlesztésében. Számomra ez óriási megtiszteltetés, és kiválóan kapcsolódik a könyvem témájához, így valóban profi és világszinten is egyedülálló rendszert sikerül kiépítenünk.

2017-ben emellett piacra dobtam új magas minőségi kozmetikai termékeinket és speciális étrend kiegészítőnket, mellyel még jobban segítek a nőknek a fogyásban és a saját tökéletességük elérésében.

A Beautyrobic Központ szintúgy változáson ment át, 2 éve van nyitva, azóta megérett a felújításra, hiszen szerintem nagyon fontos, hogy egy minőségi hely tartsa meg a színvonalát és ne hagyjuk, hogy leépüljön. Éppen ezért decemberben felújítottuk, hogy még gyönyörűbb helyszínen várjuk az érdeklődőket.

Sokszor tapasztalom vállalkozóknál azt a tipikus hibát, hogy az elején befektetnek az üzletbe, aztán már csak megpróbálnak minél többet kivenni belőle, de megszűnik az innováció a cégben. Szerintem aki leáll a fejlesztéssel, az csődbe viszi a cégét, nálunk pont ezért folyamatosak a fejlesztések és pont ezért ragaszkodtam a felújításhoz is.

A tavalyi év másik nagy kihívását a megfelelő alvállalkozók megtalálása jelentette nekem. Sajnos rengeteg csalódás ért ezen a fronton, de hiszem, hogy csak az veszít, aki feladja, és úgy érzem, év végére sikerült szuper csapatot összeállítanom, így a munkánk is sokkal hatékonyabb és eredményesebb.

2017-ben rengeteg egyetemre hívtak előadni, hogy beszéljek a fiataloknak a brandépítésről és a vállalkozásom történetéről, ami rendkívül megtisztelő. Részt vettem az ENSZ ifjúsági küldöttségében, ahol a fiatal vállalkozókat képviseltem, meghívtak előadni különböző üzleti és sportkonferenciákon, jelöltek az év marketingesének és felkértek, hogy legyek a legnagyobb hazai fitnesziskola, az IWI nagykövete.

Emellett továbbra is fut a televíziós műsorom, a Fit percek, a magyar hazai fitnesz csatornán , a FitHD-n. Továbbra is én vagyok a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) Sport- és Életmód Bizottságának elnöke, de emellett a BOSS Connect mentor program is felkért, hogy segítsem a vállalkozó kedvű fiatalokat.

Szóval nem unatkoztam 2017-ben sem, és ha megkérdezik, hogy mi volt a legjobb az évben, egyértelműen az, hogy végre kristálytisztán tudom a vízióm, azt, hogy mit akarok. Rájöttem, hogy vannak dolgok, amelyeket delegálnom kell, és vannak, amelyekre jobban kell fókuszálnom.

2018 még szinte el sem kezdődött, de látom, hogy jó úton haladok!

Békési Brigitta

(A Beautyrobicról ebben a korábbi cikkünkben többet is megtudhat.)

(Fotók: Beautyrobic)