Új bejegyzések az ADÓtraffipaxban: cukrászdák, látványpékségek, szeszfőzdék, kiskereskedők, vendéglátók „a célkeresztben”.

Békés megye

Május 8-án és 9-én a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban cukrászdákban, fagylaltozókban és látványpékségekben terveznek ellenőrzéseket. Az ellenőrzésekre többek között Dévaványán, Füzesgyarmaton, Békéscsabán, Mezőkovácsházán és Battonyán lehet számítani. A revizorok próbavásárlással a számla, nyugtaadási kötelezettséget ellenőrzik, valamint az előállításban és értékesítésben közreműködő alkalmazottak bejelentési kötelezettségét is vizsgálni fogják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod megyei revizorai kiemelten ellenőrzik a bérfőzést végző szeszfőzdéket május 8. és május 22. között a megye területén.

Az ellenőrzéssorozat célja a bérfőzési szolgáltatásokról teljesítendő nyugta- és számla kiállítási kötelezettség vizsgálata. Emellett a foglalkoztatás szabályszerűségét is ellenőrzik a NAV megyei revizorai.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 19. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

  • május 8. Besenyőtelek, Füzesabony
  • május 9. Hatvan, Boldog
  • május.10. Heves
  • május 11. Bekölce, Bükkszenterzsébet
  • május 12. Eger

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 19. hetében az alábbiknak megfelelően tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • május 8. Balassagyarmat és környéke
  • május 9. Pásztó és környéke
  • május 10. Szécsény és környéke
  • május 11. Salgótarján és környéke

Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózók vonatkozásában vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Az országban jelenleg folyó vagy a következő napokban induló – előre bejelentett – ellenőrzések folyamatosan frissülő listája itt érhető el.