Félt a fogyasztó a szabálytalan vételezés esetleges következményeitől – kérésére a Budapesti Békéltető Testület bevonásával megnyugtatóan rendezték a vitát.

A fogyasztó eladta ingatlanját, mikor azonban a földgázszolgáltató a helyszíni mérőóra-ellenőrzésre kiszállt, az új tulajdonos már az egyik mérőórát le is szereltette.

Ezért a mérő rongálása miatt a fogyasztó számára, aki az előző tulajdonos volt, 12 624 forintot kiszámlázott, aki ezt nem fogadta el, mivel nem ő nyúlt az órához.

A Budapesti Békéltető Testület előtti meghallgatáson a fogyasztó arról számolt be, tart attól, hogy a szolgáltató később esetleg szabálytalan vételezés címén további összeget követel tőle, holott a mérő leszerelését a vevő végeztette el.

A felek között ezért azzal került a vita megoldásra, hogy a szolgáltató vállalta a számla jogcímének módosítását a rongálás helyett. Ez már a fogyasztónak is elfogadható volt, mivel a vevő számára ezt az összeget kifizette, így a befizetésből származó kára más forrásból ugyan, de megtérült.

Előfizetői hűség

Egy másik esetben egy elektronikus hírközlési szolgáltatással összefüggő, előfizetői hűségszerződéssel kapcsolatos ügyben, a fogyasztónak a készülékbiztosítás éves összegével kapcsolatos téves tájékoztatása után a szolgáltató azt vállalta, hogy egyszeri, bruttó 31080 forint összegű jóváírást biztosít, amely a kiállításra kerülő számlák összegének rendezésére fordítható. A fogyasztó ezt el is fogadta.

Tovább is van…

A KamaraOnline sorozatban mutatja be, hogy az idei első félévben milyen tipikus panaszokkal fordultak a Budapesti Békéltető Testülethez, és az ügyek hogyan oldódtak meg. Ízelítőül néhány eset:

Elengedte a 200 ezres tartozást a követeléskezelő: Több mint kétszázezres tartozást engedett el egy követeléskezelő cég; egy másik ügyben egy mozgássérült parkolási problémáján enyhítettek.

Rémálom nyaralás Törökországban: A törökországi utazás alatt elszenvedett jelentős kellemetlenségek miatt 80 ezer forintot fizetett vissza az utazási iroda.

Visszaadták a 80 ezret a hibás szemvizsgálat miatt: Egy optikai szaküzlet 84 ezer forintot fizetett vissza, mert rosszul végezték el a szemvizsgálatot.

Visszavásárolta a cég a hibás használt autót: Több mint 1 millió forintért…