Egy vállalkozás a Budapesti Békéltető Testület meghallgatásán változtatta meg álláspontját, és több mint 1 millió forintért visszavásárolta a hibás gépkocsit.

A fogyasztó 1.050.000 forintért vásárolt egy cégtől használt gépjárművet, ám a vételt követően számtalan probléma miatt bosszankdott. A gépkocsi motorja melegedett, folyamatosan hibakódot jelzett a műszerfal, hátramenetben nem volt képes haladni, tolatóradarja nem működött, hátsó ablaktörlője sem funkcionált.

A vevő a Budapesti Békéltető Testülethez benyújtott kérelmében arról számolt be, hogy a vállalkozásnál szóban jelezte panaszát, azonban az még csak arra sem volt hajlandó, hogy a fogyasztói kifogásról szóló jegyzőkönyvet kitöltse. A Testülethez fordulva a fogyasztó térítésmentes javítást kért, ha pedig ezt esetleg nem sikerül elérni, a teljes vételárra tartott igényt.

A személyes meghallgatáson a vállalkozás megjelent, és korábbi álláspontját gyökeresen megváltoztatta. Egyezségi ajánlatot tett a visszavásárlásra azzal, hogy az eredetileg kialkudott vételárat fizeti ki a fogyasztónak. Az ügy így rendeződött.

(A KamaraOnline sorozatban mutatja be, hogy az idei első félévben milyen tipikus panaszokkal fordultak a fogyasztók a Budapesti Békéltető Testülethez, és az ügyek hogyan oldódtak meg.)