A korábbi évek aukcióit követően ismét online ingatlanárverést indít a CIB-csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. A kínálatban budapesti lakások, siófoki üzlethelyiség és keszthelyi telek is van.

Száznál is több ingatlan eredményes árverése után a Recovery Zrt. immár hatodik alkalommal szervezi meg online aukcióját. A június 20-án induló akció július végéig tart, az árverésre bocsátott ingatlanok listája hetente változik. Minden héten négy-öt új ingatlant hirdetnek meg, mégpedig a Buy Now (villámár) funkció beépítésével. Ezzel a gyorsan reagálók már a tényleges licitálás megkezdése előtt megszerezhetik az eladásra felkínált ingatlanokat, mégpedig egy fix, az előzetesen meghirdetett vételárnál alacsonyabb áron.

Az árverésre bocsátott ingatlancsomag közel fele lakóingatlan, nagyobbik része pedig üzleti és kereskedelmi célú: iroda, raktár, üzlethelyiség. A magánszemélyek mellett tehát a befektetők, a vállalkozók és a cégek is találhatnak ígéretes célpontot az egyedi árképzéssel és kedvezményekkel összeállított portfólióban.

A Recovery Zrt. szakértői szerint idén változatlan kereslet mellett az előző években megszokottnál átgondoltabb befektetői magatartás jellemzi az ingatlanpiacot. Bár a magas ingatlanárak csökkenthetik az ingatlanvásárlási hajlandóságot, a kereslet ettől függetlenül erős maradhat. Ugyanakkor az új építésű ingatlanok helyett előtérbe kerülhetnek a használt ingatlanok.

Ezekből adódóan a korábbinál is nagyobb szerepe lehet a kedvezményes ingatlanvásárlási lehetőségeknek, így a Recovery Zrt. ezúttal is komoly érdeklődésre számít az ingatlanaukción. A múltbeli tapasztalatok szerint a lakóingatlanokra mutatkozik a legnagyobb igény, de 2017 óta megnőtt a kereslet a kereskedelmi célú ingatlanok iránt is, így most az utóbbi területen is kiemelkedő eredményekre számít a Recovery.